4de leerjaar
Een kijkje in het 4de leerjaar …
Het vierde leerjaar is een stap dichter bij de derde graad van het basisonderwijs.
Tijdens de wiskundelessen leren we tellen, hoofdrekenen en cijferen tot 10 000. Ook de kommagetallen worden in dit jaar aangeleerd, tot op een duizendste nauwkeurig!
We werken met de methode IJsbrekers. Er kan ook extra geoefend worden op www.bingel.be.
Bij taal werken we elke maand rond een bepaalde tekstsoort. We schrijven een fantastieverhaal, lezen spannende avonturenverhalen, ontdekken heel wat rond werkwoordspelling, leren de woordsoorten en zoveel meer.
We eindigen elke maand met een "trotsproduct". We laten aan elkaar of aan een andere klas zien wat we die maand gemaakt of geleerd hebben. We werken met de methode Verrekijker en kunnen extra oefenen op www.kabas.be.
Ook in de lessen WO behandelen we al best moeilijke thema’s: België wordt ‘ontleed’ met zijn provincies, waterlopen, gewesten, gemeenschappen, talen, …; we nemen een duik in het menselijk lichaam; we leren over werk en werkeloosheid; enz.
Dit alles wordt op een interactieve wijze aangebracht, met aandacht voor het zelfstandig werk en verschillende soorten van didactische werkvormen (partnerwerk, climmig werken, groepswerk, …)
Nog enkele weetjes !
- We gaan gedurende 3 dagen op sport- of boerderijklassen met de 2de graad.
- Maar er zijn ook andere uitstappen zoals toneel, speelgoedmuseum, natuurwandelingen en andere activiteiten die gelinkt zijn aan de lessen wereldoriëntatie. We werken rond boeiende en leerrijke thema's zoals: sport en spel, mijn provincie en mijn land, puur natuur, kunst, EHBO, vliegen en varen, enz....
- Huiswerk... Enkel op dinsdag, woensdag en vrijdag.
- De weekenden en de woensdagmiddagen worden meestal 'huiswerkvrij' gehouden.
- Een leuke en leerrijke website om de tafels (met tijdsdruk) te oefenen is www.onlineklas.nl.
- Om de 2 weken ongeveer gaan de leerlingen zwemmen. ACTIE!!!
- We kijken wekelijks naar Karrewiet en ook naar Karrewiet Plus. Zo leren we heel wat over de actualiteit.
- Onze klas is verantwoordelijk voor de kleine tuintjes op school. Tijdens hoekenwerk mag er in de tuintjes gewerkt worden en worden de perkjes proper gehouden.
Bent u nog nieuwsgierig naar méér weetjes, kom gerust eens langs voor een babbeltje.
Juf Ellen