't Groen Schooltje

... Net even anders ...

Artikelen

image001image001image001

Van harte welkom in ons leuke klasje L2!

 

 

· Wat leren we allemaal dit jaar?

 

We starten elke dag met het bespreken van de kalenders en houden een kringgesprek. Soms mogen de kinderen zelf vertellen over een belevenis . En soms bespreken we een bepaald onderwerp. Ook mogen we de hele week briefjes in een speciale bak steken. Dit kan een pluim voor iemand zijn, een idee voor de klas of iets waarmee je zit. Op vrijdag worden deze briefjes eens bekeken in de groep. Zo proberen we samen een oplossing te vinden en te werken aan de gezellige sfeer in onze groep.

 

Voor rekenen werken we in de methode “Rekensprong”. Dit jaar leren we veel! We gaan optellen en aftrekken tot 100. En natuurlijk komen de tafels voorbij.

 

Na een instructie werken de kinderen zelfstandig, per twee of in een kleine groep aan de oefeningen. De vlugge rekenaars hebben een ook een extra rekenbundel ‘sterk rekenwerk’.

 

Voor taal gebruiken we de methode ‘Verrekijker’. We doen regelmatig groepswerk (CLIM) en we leren stapsgewijs werken.

Elke week krijgen we ook een contractwerk waar we 3 uur zelfstandig aan werken.

 

En lezen doen we natuurlijk ook! We krijgen voortgezet technisch lezen en er wordt in niveaugroepen gelezen.

We brengen ook regelmatig een bezoekje aan de bibliotheek van Hove.

 

· Maar we doen nog meer…

 

· Elke donderdag en vrijdag wordt de “pauw van de week” pauwin het spotlicht gezet en mag hij of zij schitteren tijdens een voorbereid moment in de klas voor de rest van de groep. Er mag verteld worden over een hobby, een interesse, een boek, er mag iets voorgedaan of uitgebeeld worden……etc. Wat zijn de kinderen trots na hun momentje en ze ontvangen dan ook steeds een welverdiend applaus!

 

We werken het hele jaar rond allerlei uitdagende, interessante en actuele thema’s. Zo leren we over het bos, afval, de boerderij…

 

Onze juffen houden net als wij erg van dansen, toneelspelen en zingen. Daarom staan we geregeld te swingen! Voetjes van de vloer! Ook zijn we bezig met acteren en zingen we dikwijls een liedje of dragen een gedichtje voor.

Elke donderdag in de namiddag halen we ons knutselgerief tevoorschijn tijdens de les knutselen. Verven, tekenen, plakken, knippen, kleien,…we doen het allemaal. De juffen hangen onze werkjes op een mooi plekje in de klas zodat we er nog van kunnen genieten.

 

We doen geregeld een uitstapje met de klas. Zo maken we een herfstwandeling, bezoeken we Planckendael en gaan we naar het M hka.

 

o Nog meer leuke weetjes…

o We hebben 1 keer per week muziekles van een echte muziekjuf.

o Ook hebben we elke week een lesje Frans. We kennen al heel wat woordjes!

o Op maandag in de namiddag gaan we zwemmen.

o Op maandag vullen we steeds onze agenda in voor de rest van de week.

o Er wordt dikwijls voorgelezen door onze juffen uit een mooi of spannend boek.

 

En dit is nog lang niet alles. Ben je nieuwsgierig…kom gerust eens kijken in ons klasje of stap binnen voor een babbeltje!

image001image001image001