't Groen Schooltje

... Net even anders ...

Het nieuws

Opendeur

Zaterdag 19 maart zetten we onze deuren open. Kom gerust langs om een kijkje te nemen in onze gezellige klassen en maak kennis met de directie, het leerkrachtenteam en onze oudervereniging.

Julle zijn welkom van 10u30 tot 12u30.

Tot zaterdag!!

Nieuwe foto's in fotoboek

Crea en zeeklas foto's staan in ons fotoboek.

Zeeklassen

Dag 1 zeeklassen:

Hallo allemaal,

Tijdens onze busrit kregen we politiecontrole. Spannend! Boorddocumenten, rijtijden, alcohol enz. Gelukkig was onze chauffeur met alles in orde! We konden onze busrit verder zetten!

Rond 11u30 kwamen we aan in de Ijzertoren. Onze maagjes gromden, dus hebben we eerst onze boterhammetjes opgegeten.

Daarna zijn we met de lift naar de 22ste verdieping van de IJzertoren gegaan.

We kregen een prachtig panoramisch zicht over de omgeving.

De kinderen kregen de opdracht om een vragenlijst in te vullen. De antwoorden stonden verspreid over de verschillende verdiepingen in de toren. Wat hebben ze weer veel bijgeleerd over de Eerste Wereldoorlog.

Nadien hebben we onze busrit verder gezet richting Oostduinkerke. Koffers uitpakken, bedden opmaken, juffen om hulp vragen, …

Na het avondeten hebben we nog een actieve strandwandeling gemaakt, langs de duinen, naar de zee. Rollen, gillen, lopen, vallen, opstaan en weer doorgaan. Ze hebben zich uitgeleefd.

Helemaal vermoeid van deze fijne dag liggen ze nu te slapen in hun bedjes. Duimen maar!

Tot morgen,

De juffen

Sluitaf Creadagen

Op vrijdag 11 maart tonen de kinderen van de lagere school hun creaties van de creadagen van de voorbije weken. Kom gerust een kijkje nemen! Iedereen welkom vanaf 14.40u. Aansluitend is er dan de Tweedehands Boekenverkoop! 

crea sluitaf

Tweedehands Boekenverkoop

Vrijdag 11 maart kunnen jullie aan een zeer democratische prijs (van € 0,5 tot € 5,-) één of meerdere boeken kopen op onze 1ste Tweedehands Boekenverkoop. 

Iedereen welkom vanaf 15.30 en na de Sluitaf van de Lagere School. 

Hopelijk tot dan!

 

Opendeurdag

Op zaterdag 19 maart 2016 zetten we de deuren open. Kent u iemand die nog op zoek is naar een groene, creatieve basisschool? Kom zeker eens een kijkje nemen!

 

Kopie affiche opendeur 2016 klein formaat

Vrijdag 26 februari Quiz

Onze oudervereniging organiseert 'de Oscar quiz' .Wees snel en schrijf je in!!

inschrijven via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijven (vóór 20/03/2016)

Inschrijven op de avond zelf is niet mogelijk (vermeld ploegnaam, contactpersoon en tel.)

Deelname 4 euro P.P.  Max 6 pers. per ploeg

Min. 1 persoon per ploeg die verbonden is/was aan de school.

Dikketruiendag

Maandag 15 februari doen we mee met Dikketruiendag. In de lagere school gaat de verwarming uit. In de kleuterklasjes wordt de thermostaat een paar graden naar beneden gezet. Alle kinderen worden in een lekker warme, gezellige, dikke trui op school verwacht. Haal je mooiste exemplaar maar boven!

Carnavalsfeest

Morgen 3 februari vieren we met gans de school carnaval. Iedereen mag verkleed naar school komen.

De meester en de juffen zijn er alvast klaar voor!

Sluitaf Project

Vrijdag 27 november sluiten we ons eerste project af. Iedereen is welkom vanaf 14.40u. Ook onze allerkleinsten doen mee. De kleuters brengen een lied in de kleuterzaal en nadien kunnen jullie in de klassen genieten van hun werkjes zo ook in de lagere school. Nadien is er nog een leuke rommelmarkt en kan er een hapje en drankje genuttigd worden.

Tot vrijdag.

tgroenschooltjesteam

Start project 1 natuurelementen

Op maandag 16 november gaan we van start met ons 1ste project. Gedurende 2 weken wordt er met gans de school gewerkt rond onze natuurelementen.