't Groen Schooltje

... Net even anders ...

Het nieuws

START SCHOOLJAAR

Vrijdag 1 september gaat het nieuwe schooljaar van start. De directie en alle juffen en meester kijken er al naar uit. 

We verwelkomen iedereen om 8.40u op de speelplaats. Het gaat een fantastische dag worden voor groot en klein.

Tot vrijdag. 

Vrije dagen volgend schooljaar

Facultatieve dagen

Maandag 30 april 2018

Maandag 28 mei 2018

Pedagogische studiedagen

Woensdag 14 maart 2018

Maandag 14 mei 2018 

Diploma uitreiking 3de kleuterklas

Vrijdag 9 juni kregen de kinderen van de 3de kleuterklas hun diploma uit handen van hun juf. Eerst was er een optreden door de kinderen in het  thema van de zee. Er werden lekkere hapjes gesmuld en een lekker glaasje gedronken. Iedereen heeft ervan genoten. Dikke proficiat aan alle 3de kleuterklassers en hun juf om alles zo goed te organiseren.

MOS-doelstelling behaald!

Onze inspanningen om de afvalberg te verkleinen op ’t Groen Schooltje werpen hun vruchten af. Herinneren jullie je onze doelstelling nog?

 Tegen het schoolfeest van 13 mei  20% minder restafval.

Het was een wisselend succes, want er waren nog weken waarin we toch veel afval hadden verzameld. Maar er is een duidelijke trend te zien. Ons wekelijks gewicht is gemiddeld 15 kg minder dan begin schooljaar.

Een topper was de maand april met maar liefst 158 kg minder dan de maand oktober. Daarin bespaarden we dus bijna 40%!

Met al die gemiddelden kunnen we fier zijn op onszelf en kunnen we stellen dat onze doelstelling behaald is!

Uiteraard willen we deze trend verder zetten en zoeken we naar manieren om nog beter te doen. We willen jullie allemaal hartelijk bedanken om hier aan mee te werken en minder verpakkingsmateriaal in de brooddoosjes en boekentassen van de kinderen te steken.

Volhouden nu! ;-)

Workshops in de kleuterschool

Maandag 24 april ging ons project Afrika van start. De kleuters werden verdeeld in 8 groepen alle leeftijden door elkaar. Onze kinderen genoten van een voormiddag Afrika. Ze deden Afrikaanse dans, leerden een Afrikaans liedje, gingen op safari, speelden djembe, gingen kleien, maakten stoffen, deden een blote voeten pad en proefden couscous.

Kijk snel mee naar de leuke foto's.

Project Kleur in Afrika

Vanaf maandag 24 april gaat de hele school van start met een nieuw project: Kleur in Afrika. In dit project duiken we in het hele Afrikaanse continent, van Marokko tot Zuid-Afrika. De kinderen zullen wat ze geleerd hebben kunnen tonen op ons Schoolfeest op zaterdag 13 mei! Kleur in Afrika wordt een boeiend en plezant project! 

Vrijdag 31 maart paasontbijt en paaseitjes rapen

Vrijdag 31 maart hebben we paasontbijt voor de kleuters en de eerste graad. Dit jaar eten de kleuters apart in de kleuterzaal en de 3de klks en 1ste en 2 lj ontbijten in de refter. Na ons lekker ontbijt hopen we natuurlijk dat de paashazen ons niet vergeten zijn. Zo kunnen onze kinderen lekker eitjes zoeken.

Vrijdag 24 maart 'sluitaf'

Op vrijdag 24 maart zijn jullie welkom om 14.40u om een kijkje te komen nemen naar de werkjes, optredens of ...... als afsluit van de muzische weken. Ook een dikke merci aan alle mama's, papa's, oma's en opa's die mee geholpen hebben om van de muzische weken een succes te maken. Bedankt.

Foto's van het bezoek aan de kinderboerderij staan in fotoboek.

Maandag 16 maart gingen alle kleuters naar 't Groenhof te Pulle. Foto's staan in fotoboek.

Opendeurdag 2017

Onze school opent haar deuren op zaterdag 18 maart a.s. Wie nog op zoek is naar een toffe basisschool in Hove springt gerust eens binnen. 

Het hele team zal klaar staan om al uw vragen te beantwoorden!

 

Men zegge het voort... ;-)

 

 

opendeur2017