't Groen Schooltje

... Net even anders ...

Het nieuws

Kinderfuif 't Groen Schooltje

Dit alles gaat van start om 16.45 u, voor onze allerkleinste feestbeesten van de kleuterschool. Tot 17.00 u mogen de ouders mee komen dansen in de zaal nadien laten jullie ze over in de veilige handen van de kleuterjuffen. Om 18.00 u mogen jullie
ze terug komen ophalen.
Inkom kleuter 3 euro(1 drankje + versnapering inbegrepen)


Om 18.30 u gaat de fuif van start voor onze oudste feestnummers van het 1ste lj tot het 6 de lj. Voor hen wordt het allerlaatste nummer gedraaid om 21 u.
Inkom lagere school 4 euro (2 drankjes + versnapering inbegrepen)


De kinderen van de lagere school kunnen zich bij hun juf of meester inschrijven om hun talent te tonen tijdens het free podium. Ook zal elke klas weer een top 10 samenstellen. Doe dit vóór 26 januari.


We nodigen alle ouders uit om tijdens de fuif te genieten van een natje en een droogje in onze sfeervolle bodega in de refter. We rekenen erop dat er altijd een begeleider per kind aanwezig is.


Tot dan.

De oudervereniging & ‘t Groenschooltjes-team

kerstsluitaf en kerstmarkt

Van harte welkom op onze kerstmarkt op vrijdag 15 december a.s. 

De kinderen starten hun kerstsluitaf om 14.40 met mooie liederen. Aansluitend kan u genieten van allerlei lekkers en mooie geschenkjes gemaakt door de kinderen.

Tot vrijdag! 

Project 1: In de ban van een boek

Ons eerste schoolproject gaat van start op maandag 13 november 2017. Het thema van het project is: "In de ban van een boek". Met dit project kunnen we alle kanten uit én het sluit mooi aan op de voorleesweek die daarop volgt.

Wij hopen om samen met alle kinderen er een leerrijk, boeiend en tof project van te maken!

 

Grootoudersfeest Kleuters

Op woensdag 25 oktober waren alle grootouders (en ze waren met veel!) welkom in de kleuterklassen voor allerlei workshops met hun kleinkind(eren).

Er was voor ieder wat wils; boetseren, tekenen, juweeltjes maken, wellness, dans, yoga, boekjes lezen, ... én uiteraard tijd voor een lekker stukje cake met een kopje koffie.

 

De foto's van deze voormiddag staan op Smartschool, maar een voorsmaakje vinden jullie hier!

 

yoga    boekjes lezen   boetserendans    parels rijgen   portretten

wellness    desserten   taverne

Sluitaf 1

Vrijdag 20 oktober was het SLUITAF 1.

Hieronder enkele foto's.

De rest van de foto's kunnen jullie bekijken via smartschool.

 

 

 

 

 

 

 

Nog niet ingelogd op smartschool, maak er dan werk van!!

STRAPDAG 2017

Op vrijdag 22 september strappen we allemaal naar school. De bedoeling is om met zoveel mogelijk kinderen naar school te komen met de fiets, de step of te voet. De auto laten we liefst aan de kant staan. We duimen voor mooi weer, dan is de motivatie des te groter! En wie of wat houdt je tegen om daarna ook zo vaak mogelijk milieuvriendelijk naar school te komen? Plaats genoeg in onze mooie fietsenstallingen!

START SCHOOLJAAR

Vrijdag 1 september gaat het nieuwe schooljaar van start. De directie en alle juffen en meester kijken er al naar uit. 

We verwelkomen iedereen om 8.40u op de speelplaats. Het gaat een fantastische dag worden voor groot en klein.

Tot vrijdag. 

Vrije dagen volgend schooljaar

Facultatieve dagen

Maandag 30 april 2018

Maandag 28 mei 2018

Pedagogische studiedagen

Woensdag 14 maart 2018

Maandag 14 mei 2018 

Diploma uitreiking 3de kleuterklas

Vrijdag 9 juni kregen de kinderen van de 3de kleuterklas hun diploma uit handen van hun juf. Eerst was er een optreden door de kinderen in het  thema van de zee. Er werden lekkere hapjes gesmuld en een lekker glaasje gedronken. Iedereen heeft ervan genoten. Dikke proficiat aan alle 3de kleuterklassers en hun juf om alles zo goed te organiseren.

MOS-doelstelling behaald!

Onze inspanningen om de afvalberg te verkleinen op ’t Groen Schooltje werpen hun vruchten af. Herinneren jullie je onze doelstelling nog?

 Tegen het schoolfeest van 13 mei  20% minder restafval.

Het was een wisselend succes, want er waren nog weken waarin we toch veel afval hadden verzameld. Maar er is een duidelijke trend te zien. Ons wekelijks gewicht is gemiddeld 15 kg minder dan begin schooljaar.

Een topper was de maand april met maar liefst 158 kg minder dan de maand oktober. Daarin bespaarden we dus bijna 40%!

Met al die gemiddelden kunnen we fier zijn op onszelf en kunnen we stellen dat onze doelstelling behaald is!

Uiteraard willen we deze trend verder zetten en zoeken we naar manieren om nog beter te doen. We willen jullie allemaal hartelijk bedanken om hier aan mee te werken en minder verpakkingsmateriaal in de brooddoosjes en boekentassen van de kinderen te steken.

Volhouden nu! ;-)